2010 was een belangrijk jaar in de verdere kanteling van de organisatie. Het doel hiervan is meer gebiedsgericht te kunnen werken. Eén van de grote veranderingen in het korps was de herschikking van het polyvalent politieteam.

Met zijn themagerichte aanpak, richt dit team zich nu ook op verschillende overlastproblemen. Bovendien kwamen er enkele wijkagenten bij. Ook op vlak van communicatie werd er in 2010 een sprong voorwaarts gezet. Met de lancering van de nieuwe website veroverde de zone een stek bij de beste politiewebsites van het land. Ook op vlak van interne communicatie werden er belangrijke stappen gezet: de voorbereiding van een intern informatieplatform, een digitale briefingtool, overzichtsfiches voor veiligheids- en overlastfenomenen, …
 
Genuanceerd beeld verkeer
 
Op vlak van verkeer was er een positieve evolutie voor het aantal verkeersongevallen en –slachtoffers. Ze namen respectievelijk af met drie en vijf procent. Drinken en rijden blijft echter een hardnekkig probleem. En er wordt ook steeds sneller gereden. Dit is vooral zichtbaar bij de bemande snelheidscontroles. Het overtredingspercentage nam voor de tweede maal op rij toe. Het bedroeg 8,61 procent in 2010.
 
Goed rapport voor diefstallen
 
Het totaal aantal inbraken bleef ongeveer gelijk. Wel werd er, in vergelijking met 2009, dubbel zoveel ingebroken in tweede verblijven. Er waren 30 procent minder inbraken in winkels, bedrijven en horeca en 26 procent minder in auto’s. Ook de fietsdiefstallen namen af met zestien procent. De autodiefstallen bleven status quo.
 
Toename sluikstoken door campagne
 
Er was een sterke toename van het aantal meldingen over sluikstoken. Vermoedelijk heeft dit te maken met het GAS-reglement, acties tegen sluikstoken en een artikel in de gemeentelijke informatiebladen. De jaarlijkse stijging van sluikstorten hield ook in 2010 aan. Het aantal meldingen voor geluidsoverlast steeg met dertien procent. Meestal ging het om nachtlawaai. Vechtpartijen en vandalismefeiten bleven status quo.